KBÜ öğrencileri, savunma sanayisi dergisinde yer aldı

Türkiye’nin savunma alanında ilk ve tek online dergisi olan C4Defence, Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübüyle (KAR-SAV) savunma sanayisi konusunda röportaj gerçekleştirdi.
Savunma sektörüne ve uluslararası stratejilere merak duyanlar için yerli bir kaynak olan C4Defence, 71. sayısında da dünya çapında savunma sanayisinin en güncel gelişmelerine yer vererek makaleler, röportaj ve analizlerle okuyucuların karşısına çıktı. Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü öğrencileri de derginin bu sayısında kulübün çalışmaları, hedefleri, yıl boyu yapılan faaliyetler ve projeler konusunda açıklamalar yaparak dergideki yerini aldı. Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü (KAR-SAV) Karabük Üniversitesi öğrencilerini savunma teknolojileri alanında bilgilendirmek, Türk ve uluslararası savunma sanayisini tanıtmak amacıyla kurulan Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü (KAR-SAV), farklı fakültelerden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan 80’i aktif 600’e yakın üyesiyle dinamik yapıda çalışmalarını üniversite bünyesinde sürdürüyor. Kulüp öğrencileri savunma sanayisine yönelik üniversiteyle birlikte akademik çalışmanın önemini vurgulayarak sektör ve akademisyenleri buluşturmak için düzenledikleri programda aktif olarak görev alıyor. Kulüp, savunma sanayinin ihtiyaçlarını fikir atölyelerinde istişare ederek, üniversite - sanayi iş birliğini güçlendirmek amacıyla yüzlerce kişiye Türk Savunma Sanayi ile buluşma fırsatı sunuyor. Öğrenciler ayrıca kendi geliştirdikleri KAR-SAV YÖN-SİS yönetim programı mobil uygulamasıyla kulüp işleyişinde kolaylık sağlayarak yoğun tempoda çalışmalarını sürdürüyor. "Öğretirken birlikte öğreniyoruz" Kulüp öğrencileri yurt içi ve yurt dışında katılım sağladıkları fuarların yanı sıra yıl boyunca ulusal ve uluslararası yarışmalarda aktif rol alarak ülkemizi ve Karabük Üniversitesini temsil ediyor. Teknolojik etkinliklerin yanı sıra sosyal çalışmalarda da aktif olan kulüp üyelerinin kişisel gelişiminin yanında lise ve ilkokullarda bu alana ilgi duyan öğrenciler için eğitim düzenliyor ve bilgiler paylaşıyor. Çalışmalar, kulüp etkinlikleri ile sınırlı kalmayıp bitirme tezlerine ve savunma sanayi problemlerine cevap arama odaklı sürerken aynı zamanda “Birlikte Öğreniyoruz” atölye çalışmaları ile bilgiler paylaşılarak bilinçli bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.