Öğrenci

KBÜ öğrencileri TÜBİTAK yarışmasından dereceyle döndü

Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği öğrencileri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları Başkanlığının üniversite öğrencilerine yönelik her yıl farklı kategorilerde düzenlediği "Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları"nda, ikincilik ve üçüncülük derecesi elde ederek büyük bir başarıya imza attılar.

Külliye Karabük

Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilimsel çözümler üretmek, bilgi, beceri ve yenilikçi projeler geliştirmek için TÜBİTAK tarafından yapılan araştırma proje yarışmalarında Ankara Bölgesi'nde yarışan Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölümü öğrencileri dereceyle döndü.

Ankara'da düzenlenen yarışmada; Tıp Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin “HoLTR” adlı projesi ikincilik ödülünün sahibi olurken “Robopicker” ve “Öntanıkoy” adlı projeler ise üçüncülük derecesi aldı.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği öğrencileri,  “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması”na, Ankara bölgesinden katıldı. 24-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve sağlık, gıda, tarım, savunma, uzay ve havacılık gibi 9 farklı kategorinin bulunduğu yarışmaya toplamda 7 ilden öğrenciler katıldı.

Ankara Bölge Sergisinde 1. ve 2. aşamayı geçerek 102 proje arasına girmeyi başaran Tıp Mühendisliğine ait 5 proje, 3'üncü aşama kapsamında Ankara’ da jüri önüne çıktı. “HolTR”, “Robopicker”, “Öntanıkoy”, “aDVenT” ve “CPM mobil” isimli projeler 3 gün boyunca jüri tarafından ilgiyle incelendi ve değerlendirildi.

Bu projelerden Prof. Dr. Tamila Anutgan danışmanlığındaki Ezel Kader Eryalçın, Hazal Odacıoğlu, Sinem Yetim, Nazılcan Kahveci ve Oğuzhan Zenbilci’nin oluşturduğu “HoLTR” projesi ikincilik derecesini elde etti.

Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz danışmanlığındaki Ezgi Ay, Senanur Kurtoğlu, Sümeyye Sena Alkan, Gamze Dursun ve Feyzanur Yetiş’ in oluşturduğu “Robopicker” projesi ile İbrahim Elmas danışmalığındaki Özlem Macutay, Büşra Ulu, Rumeysa Başaran, Elif Gülfırat ve Canan Afşar tarafından oluşturulan “Öntanıkoy” projesi ise üçüncülük derecesi aldı.