KBÜ öğrencisi Avrupa Öğrenci Birliği’nde

Karabük Üniversitesi Kalite Topluluğu Başkanı, Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Simge Ayyıldız, Avrupa Öğrenci Birliği (ESU) üyeliğine kabul edilme başarısı gösterdi. Ayyıldız, KBÜ’yü uluslararası alanda temsil edecek. Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) kısa süre önce kurulan Kalite Topluluğu’nun Başkanı ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu üyesi Simge Ayyıldız, Avrupa Öğrenci Birliği (ESU) Uzman Öğrenci Havuzu üyeliğine kabul edilme başarısı gösterdi. Toplam 40 ülkeden 45 Ulusal Öğrenci Birliği’nin oluşturduğu bir çatı kuruluş olan Avrupa Öğrenci Birliği Öğrenci Uzman Havuzları ile, öğrencilerin yükseköğretimde kalite güvencesi hakkında bilgi edinmelerine, görüş ve deneyimlerin paylaşımına olanak sunan ve bu şekilde öğrencilerin kalite güvencesi sistemine aktif katılımını teşvik eden bir platform. Üniversitelerde olması tavsiye edilen genç kalite toplulukları, öğrencilerin yükseköğretim kalite süreçlerine katılımı için kuruluyor. Topluluklar ayrıca Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) başta olmak üzere, gençlerle ilgili olan konularda dış paydaşlarla ilişkiler yürütüyor.