KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Karabüklüler Vakfı Mütevelli Heyeti Toplantısına Katıldı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Karabüklüler Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısına katıldı. Ankara’da bulunan vakıf binasında gerçekleşen toplantıya Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Durmuş Ali Keskinkılıç ve Cevdet Akay, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve mütevelli heyeti katıldı. Toplantıda, vakfın faaliyetleri ve gelecekte gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında önemli görüşmeler yapıldı. Ankara'da gerçekleştirilen toplantıda, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabüklülerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerinin önemine vurgu yaparak, üniversite ve vakıf arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirmeyi arzu ettiklerini söyledi. Ayrıca, Karabük Üniversitesinin başarılarından ve gelecek hedeflerinden söz eden Kırışık, üniversitenin Karabük ve Türkiye için stratejik önemine dikkati çekti. Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da yapılmasının planlandığını ifade eden Rektör Kırışık, “Sosyalfest Türkiye’de oldukça ses getirdi. Bu da bizim için oldukça sevindirici bir gelişme oldu. Üniversitemiz ve Karabük ile özdeşleşti. Bu alanda yeni bir yol açmış olduk. Bu açılmış yolda da gidelim, liderlik edelim, önderlik edelim istiyoruz. Bu nedenle Ankara’da Ekim ayında düzenlenecek olan Sosyalfest için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor, sizlerin de desteklerini bekliyoruz” dedi. Rektör Kırışık, ilk kez yapılacak Türkiye’nin ilk Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest”i 6-7 Kasım’da Karabük Üniversitesinde gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Türkiye’nin dört bir yanından sağlık alanındaki yenilikçi yaklaşımları bir araya getirecek Sağlıkfest, sadece sağlık alanında değil, aynı zamanda eğitim, araştırma ve uygulama alanlarında da büyük öneme sahip bir festival. Bu festival, sağlık bilimlerindeki son gelişmeleri, yenilikçi yöntemleri ve başarılı uygulama örneklerini paylaşmak, bir araya gelmek ve geleceğe yönelik iş birliklerine zemin hazırlamak amacıyla düzenleniyor. Karabük Üniversitesi olarak sağlık alanında öncü bir kurum olarak, bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 21-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek KBÜFEST ile Türkiye’nin 81 İlinin tüm güzelliklerini Karabük’te tanıtacaklarını belirten Rektör Kırışık, “Burada 81 ilimizin özelliklerinin, kültürünün, değerlerinin tanıtılmasını amaçlıyoruz. Bu da bizim için son derece önemli. 81 ilimiz stantlar açarak kendi illerinin tanıtımlarını yapacak. Bu etkinliklere ilave olarak çeşitli müzik, spor, sanat, kültür olmak üzere birçok etkinlik KBÜFEST’te yer alacak. Bütün heyeti 21-22 Mayıs’ta Karabük Üniversitesine bekliyoruz” diye konuştu. Toplantı, mütevelli heyetinin karşılıklı fikir alışverişinde bulunması, gündeme dair konuların değerlendirilmesi ve yapılması planlan çalışmaların değerlendirilmesinin ardından günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.
Editör: Arş. Gör. Fatma Sena YAMAN / Haber: Yasin ALDEMİR Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü