KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş ile Görüştü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş ile bir araya geldi.

Karabük Üniversitenin uluslararası tanınırlığını artırmak ve akademik iş birliklerini güçlendirmek amacıyla Bulgaristan’a bir dizi ziyaret gerçekleştiren KBÜ  Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş’i ziyaret etti.

Görüşmede, iki ülkenin dini değerlerinin ve kültürel mirasının korunması ve eğitim alanında ortak projelerin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Prof. Dr. Kırışık, yaptığı açıklamada, “Eğitim ve kültürel işbirlikleri, toplumların bir araya gelmesi için önemli bir araçtır. Bu tür görüşmeler, karşılıklı anlayış ve hoşgörünün gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Başmüftü Dr. Mustafa Hacı Aliş ise, “Eğitim ve kültürel etkileşim, toplumların daha güçlü ve bir arada yaşamasını sağlar. Bu işbirlikleri hem Türkiye hem de Bulgaristan için büyük bir kazanım olacaktır” ifadelerini kullandı.

Görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başmüftü Aliş, Rektör Kırışık’a çalışmlarında kolaylıklar diledi.