KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan Turizm Bakanlığı Heyeti ile Görüştü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan Turizm Bakanlığı heyeti ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Karabük Üniversitenin uluslararası tanınırlığını artırmak ve akademik iş birliklerini güçlendirmek amacıyla Bulgaristan’a bir dizi ziyaret gerçekleştiren KBÜ  Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan Turizm Bakanlığı heyeti ile bir araya geldi.

Toplantıda, Karabük ve çevresinin turizm potansiyeli, tarihi ve doğal güzellikleri ele alındı. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Kırışık, bölgenin turizm açısından zengin olduğunu vurgulayarak, “Karabük’ün tarihi mirası ve doğal güzellikleri, hem yerli hem de yabancı turistler için büyük bir cazibe merkezi oluşturuyor. Bu potansiyeli akademik çalışmalarla daha da güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Bulgaristan heyeti, iki ülkenin turizm sektöründeki işbirliklerini artırmanın yanı sıra, öğrenci değişim programları ve ortak araştırmalar gibi alanlarda da işbirliği yapma isteğini dile getirdi. Bu tür ortaklıkların, akademik bilgi birikiminin yanı sıra, bölgesel kalkınmaya da katkı sağlayacağı belirtildi.

Görüşme karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.