KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan Yenilik ve Büyüme Bakanı Rosen Karadimov ile Görüştü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan Cumhuriyeti Yenilik ve Büyüme Bakanı Rosen Karadimov ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Karabük Üniversitenin uluslararası tanınırlığını artırmak ve akademik iş birliklerini güçlendirmek amacıyla Bulgaristan’a bir dizi ziyaret gerçekleştiren KBÜ  Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık,Bulgaristan Cumhuriyeti Yenilik ve Büyüme Bakanı Sayın Rosen Karadimov ile görüştü.

Toplantıda, Karabük Üniversitesi’nin yenilikçi yaklaşımı ve sürdürülebilir büyüme çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Üniversitemiz, akademik çalışmaların yanı sıra, toplumsal ve ekonomik gelişmeye katkı sağlayacak projelere odaklanmaktadır. Yenilikçi yaklaşımlarımızla, öğrencilerimizin ve araştırmacılarımızın potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Eğitim ve inovasyon, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için kritik öneme sahip. Bu nedenle, Bulgaristan ile işbirliklerimizi güçlendirerek ortak projeler geliştirmek istiyoruz” dedi.

Bakan Karadimov, iki ülke arasında özellikle teknoloji transferi ve ortak araştırma projeleri gibi alanlarda işbirliklerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Karadimov “Eğitim ve yenilikçilik, uluslararası rekabet gücümüzü artıracak en önemli faktörlerdir. Bu tür işbirlikleri, her iki ülkenin de ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Eğitim alanında yapılan işbirlikleri, gençlerimizin geleceği için büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu tür diyalogların devam etmesini destekliyoruz” ifadelerini kullandı

Görüşmede Karabük Üniversitesinin uluslararası düzeydeki etkisini artırma ve yenilikçi projeler geliştirme hedefleri doğrultusundaki çalışmaları ve yapılabilecek ortak çalışmalar ele alınırken İki kurum gelecekteki işbirliklerini güçlendirme kararlılığını vurguladı.