KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan’da Üniversite Rektörleri Kurulu Temsilcileri ile Görüştü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bulgaristan Üniversite Rektörleri Kurulu temsilcileri ile bir araya geldi. Uluslararası iş birliklerini güçlendirmeyi hedefleyen bu görüşmede, iki ülke arasındaki akademik ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

Toplantıda, üniversiteler arası işbirlikleri, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları ile ortak araştırma projeleri konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Prof. Dr. Kırışık, yaptığı konuşmada, “Uluslararası iş birlikleri, akademik gelişimimizi destekleyecek ve öğrencilerimize global bir perspektif kazandıracaktır. Bu tür iş birliklerinin artırılması, iki ülkenin eğitim alanındaki rekabetçiliğini de güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in Kültür, Eğitim ve Turizmden sorumlu Sekreteri İlin Dimitrov, “Yaptığımız görüşmede, Bulgaristan ve Türkiye Rektörler Kurulları arasında ortak organizasyon oluşturma fikrini ele aldık. Böylece birçok kapıyı açacağımıza eminim” sözlerini kullandı.

Görüşmeler sırasında, katılımcılar aynı zamanda dijital eğitim uygulamaları ve yenilikçi öğretim yöntemleri hakkında da bilgi paylaşımında bulundular. Prof. Dr. Kırışık, Karabük Üniversitesi olarak bu tür uluslararası platformlarda yer almanın ve işbirlikleri kurmanın önemine dikkat çekti.