KBÜ, Selanik'te düzenlenen COST toplantısında temsil edildi

Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kavgacı, Avrupa ölçeğinde su kenarı ekosistemlerinin korunması ve sürdürülebilir kullanımına yönelik düzenlenen  COST  aksiyonunun Selanik'te düzenlediği 2020 yılı olağan toplantısına katıldı. Ulusal kaynaklarla desteklenmiş araştırma projelerinin Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlamak ve aynı alanda çalışmalarını sürdürmekte olan bilim insanlarını Avrupa genelindeki bilimsel ağlarda bir araya getiren ve kısa adı COST olan Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği (European Cooperation in Science and Technology) kuruluşunun 2020 olağan toplantısı Yunanistan'un Selanik şehrinde bulunan Aristotales Üniversitesinde yapıldı. Avrupa ölçeğinde su kenarı ekosistemlerinin korunması ve sürdürülebilir kullanımına yönelik "CA 16208 - Knowledge Conversion for Enhancing Management of European Riparian Ecosystems And Services” başlığıyla gerçekleştirilen toplantıya COST aksiyon üyesi Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kavgacı da katıldı. Su kenarı ekosistemlerle ilgili olarak Avrupa ölçeğinde var olan geniş bilgi birikimine yönelik (biyolojik, ekolojik ve sosyo-ekonomik) bilgi ağı oluşturmayı amaçlayan toplantıda aksiyon kapsamında 2020 yılına kadar yapılmış olan çalışmalar değerlendirildi ve ardından gelecek bütçe dönemi içinde yapılacak çalışmalarla ilgili görüş ve önerilerde bulunuldu. Aksiyon bünyesindeki çalışma gruplarından biri olan ve Prof. Dr. Ali Kavgacı’nın da aktif üyesi olduğu Bitki Sosyolojisi çalışma grubunun yapmış olduğu çalışma ve etkinliklerle ilgili olarak toplantıda sunum yapıldı ve ulaşılan sonuçlarla ilgili geniş ölçekli bir yayın hazırlanmasına karar verildi.