KBÜ'de ”AR-GE Mühendisliği ve Tecrübe Paylaşımı”

Karabük Üniversitesinde TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Başkanı Dr. Ali Görçin tarafından ”AR-GE Mühendisliği ve Tecrübe Paylaşımı” eğitimi verildi. Karabük Üniversitesi TEKNOKENT tarafından Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen programa, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Düğenci, Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammet Tahir Güneşer, KOSGEB Karabük İl Müdürü Serhat Saygın, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız,  akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Eğitim öncesinde konuşan TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Dr. Ali Görçin, “Karabük Üniversitesine gelme imkanına kavuştum. Gerçekten çok etkilendim, oldukça dinamik bir kampüs var, kalabalık bir öğrenci grubu var. Ülkemizde büyümekte olan güzide Üniversitemizde olmaktan çok memnunum. Bugün BİLGEM tarafındaki tecrübelerimiz, üniversite ayağı var, akademik ayağım da var, oradaki tecrübelerimiz, 'İyi bir mühendis olabilmek için neler yapmaları gerekiyor, öğrencilik hayatını dolu dolu geçirmeleri için neler yapmaları gerekiyor?' bu konularda görüşeceğiz. Bitirme projeleri olsun, araştırma projeleri olsun bunlarla ilgili TÜBİTAK’ın önemli destekleri var. Özellikle son sınıf öğrencilerine bitirme projesi destekleri var, bunlarla da ilgili olarak bilgi vereceğim” diye konuştu. TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Görçin, düzenlenen eğitimde AR-GE mühendisliği hakkında öğrencileri bilgilendirirken, deneyimlerini ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı. Konuşmanın ardından eğitim, soru cevap şeklinde devam etti. Eğitim, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.
Editör: Arş. Gör. Fatma Sena YAMAN / Haber: Yasin ALDEMİR / Fotoğraf: Erdal ÇITAK / Kamera: Mahmut GÜMÜŞ- Cihan KILIÇASLAN Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü