KBÜ'de Burkina Faso Liderlik Akademisi

Karabük Üniversitesinde "Burkina Faso Liderlik Akademisi" programı düzenlendi. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kamil Güleç Kütüphanesinde "Erdemlilik" temasıyla "Burkina Faso Liderlik Akademisi" programı Karabük Ak Parti Milletvekili Niyazi Güneş koordinatörlüğünde ve Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa; Türkiye-Burkina Faso Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Burkina Faso Ankara Büyükelçi Yardımcısı Issa Boro, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Burkina Faso uyruklu uluslararası öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasında AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belli periyotlarla Afrika kıtasındaki farklı ülkelere ziyaretler gerçekleştirdiğine vurgu yaparak "Bu ziyaretlerle Afrika ve Türkiye arasında bir dostluk ve kardeşlik havasının oluşmasına vesile oldu. Bizim bakışımız dostluk ve kardeşlik üzerinedir. Biz Afrika kıtasına böyle bakıyoruz. Burada rengi farklı ama içi bembeyaz olan insanlarla karşılaştık." dedi. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Karabük Üniversitesinin 12 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptığını dile getirerek "Bu programa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Programın ana teması olan erdemlilik; fazilet, güzel ahlak ve alçakgönüllülük demek. Bu değerleri de her birinizin yüzlerinde görüyorum. KBÜ bugün Türkiye'de en fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversite. İnşallah önümüzdeki yıl Türkiye'de ne kadar Burkina Faso'lu öğrenci varsa bunun yarısından  fazlasının Karabük Üniversitesinde akademik eğitim almasını istiyoruz. Tekrar hoş geldiniz diyor, programın hayırlı geçmesini diliyorum." dedi. Program kapsamında panel düzenlendi, futbol maçı oynandı. Günün anısına fotograf çekimiyle "Burkina Faso Liderlik Akademisi" programı son buldu.