Sağlık

KBÜ'de “Davranışsal ve Teknolojik Bağımlılık” Anlatıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Safranbolu İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde “Davranışsal ve Teknolojik Bağımlılık” konulu etkinlik düzenlendi. Edebiyat Fakültesi KBÜ Fırat Çakıroğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen Programa KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun, Safranbolu İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Acar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Safranbolu İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Acar bağımlılığın halk sağlığı için önemli bir sorun olduğunu dile getirerek “Bu bağımlılığın sadece maddi boyutu yok, artık davranışsal ve teknoloji bağımlılığı da günümüzde önemli bir halk sağılığı sorunu olmaya başladı. Bu konuyla ilgili öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına bu etkinliği düzenledik.” dedi. Safranbolu İlçe Sağlık Müdürlüğünden Psikolog Hanzale Seçilmiş “Teknoloji hayatımızda çok yeni olmasına rağmen hayatımızda hâkim olmaya başladı. Sadece çocukların gelişimiyle alakalı değil yetişkinlerin de hayatında zorluklar oluşturmaya başladı. Bugün de öğrencilerimize bununla ilgili bir konferans verdik.” dedi. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun katılımcılara emekleri ve ilgilerinden dolayı teşekkür etti.