KBÜ'de Geleneksel “Öğrenci Buluşmaları” Devam Ediyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının koordinatörlüğünü yürüttüğü ‘'Öğrenci Buluşmaları” toplantısının altıncısı Rektörlük Senato Odasında gerçekleşti.  Karabük Üniversitesinde (KBÜ) öğrencilerin sorunlarını, memnuniyetlerini ve isteklerini dile getirmeleri amacıyla yapılan '‘Öğrenci Buluşmaları” toplantısının altıncısına KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Prof. Dr. İzzet Açar, Öğrenci İşler Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, Uluslararası Öğrenciler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Tanış, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zafer Toprak, Karabük İl Göç İdaresi Müdür Vekili Osman Dorkaç ve kurum çalışanları  katılımıyla gerçekleşti. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun ''Hoş geldiniz. Bizim gençlerle her salı buluşmamız var ve bu haftaki öğrenci buluşmalarına KBÜ'lü uluslararası öğrencilerle yapalım ve uluslararası öğrencilerin ülke başkanları ve başkanların öğrenciler ile yaşadıkları, karşılaştıkları sorunlar, süreçler ve üniversite ile ilgili iletmek istedikleri konusunda konuşalım istedik, bunun adına hepimiz buradayız.'' dedi. Karabük İl Göç İdaresi Müdür Vekili Osman Dorkaç uluslararası öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Dorkaç ayrıca mevzuat hakkında da bilgilendirmelerde bulunarak ikamet, oturma izni ve göç idaresi işlemlerinden bahsetti. Toplantıda öğrencilere üniversite hakkında bilgilerle birlikte öğrencilerin üniversite yönetimi ile nasıl iletişim ve ilişki kurabileceklerine, sorunlarını nasıl aktarabileceklerine, üniversitenin gelecek planlarına dair bilgiler aktarıldı. Öğrencilerin öneri ve geri bildirimleri dinlenirken soruları da yanıtlandı.