KBÜ'de genç girişimcilerin fikirleri yarıştı

20 farklı üniversitede eş zamanlı olarak düzenlenen Kocaeli Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübünün hazırladığı "Fikir Kampı" etkinliğinin Karabük Üniversitesi ayağı tamamlandı.

Haber:Eda Yalçın & Fotoğraf:  Seren Çeli

Karabük Üniversitesi Bilimtey Kulübü ve Genç Girişimciler Kulübü ortaklığında 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda, 20 farklı üniversitede eş zamanlı olarak düzenlenen Kocaeli Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü'nün hazırladığı "Fikir Kampı" etkinliği gerçekleştirildi.

Girişim hızlandırma, geliştirme ve eğitim programı olarak adlandırılan “Fikir Kampı”nın büyük finali öncesi 20 farklı üniversitede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen elemelerde Karabük Üniversitesinin kazananı ve finale adını yazdıran öğrenciler de belli oldu.

Ön elemeden geçerek, final için yarışmaya hak kazanan on proje içinden birinci proje Zülküf Aydoğdu, Ahmet Ayvaz ve Fevzi Ayvaz'ın hazırlamış oldukları IMPACT projesi seçildi. İkinci olarak Seitgazi Mombet ve Cansu Kök'ün hazırladıkları TEM-DEM projesi seçilirken, üçüncü ise Büşra İyitütüncü, Rümeysa Bozkaya ve Nilüfer Aslan'ın hazırladıkları NON CAP projesi seçildi.

Girişimci olmak isteyen üniversite öğrencilerinin başvurduğu ve mülakat sonucu dört haftalık men-torluk desteği kazandıkları bu süreçte on girişimci öğrencinin fikirleri değerlendirilip ardından birinci seçilen öğrenci Karabük Üniversitesini temsil etmek için Kocaeli Üniversitesine gidip orada sunumunu gerçekleştirecek.

Karabük Üniversitesindeki "Fikir Kampı" etkinliğinin jürisinde KOSGEB İl Müdürü Serhat Saygın, Girişimcilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Uygun, Girişimcilik Eğitmeni Murat Karakabak ile KBÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nden Fatih Şengül yer aldı.

Prof. Dr. Mustafa Yaşar - Rektör Yardımcısı

Programın açılışında konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, şunları söyledi:

"Özellikle üniversitemizde Girişimcilik Bölümü sayesinde çok faaliyet yapmaya başladık. Gençler bizim ufkumuzu açıyor. Başarılarınızın devamını diliyorum, inşallah geleceğinizi, her şeyi size ait olan bilgilerle kurarsınız. Eğer fikirlerinizi hayata geçirmede belirli bir prototip üretirseniz, bunların masraflarını karşılarız. Malzeme alımı gerekiyorsa bunları alırım, gerekirse kendi cebimden de veririm, bunları yapmaya hazırım yeter ki siz üreten, geliştiren gençler olun."

Organizasyon komitesi başkanı İşletme Fakültesi Girişimcilik Bölümü son sınıf öğrencisi Büşra Kürümlü ise yarışmaya çok başarılı projelerle başvuru yapıldığına dikkat çekerek "Hocalarıma ve siz değerli katılımcılara ilginiz için teşekkür ediyorum, herkese başarılar dilerim." diye konuştu.

Etkinliğin sonunda dereceye giren proje sahiplerine ödülleri takdim edildi.