KBÜ’de “İntihar Önleme”, “Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı” ile “Davranışsal Bağımlılık” Etkinliği Düzenlendi

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) “İntihar Önleme” “Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı” ile “Davranışsal Bağımlılık” konusunda öğrencileri bilgilendirmek amacıyla etkinlik düzenlendi. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişim Bölümü tarafından “İntihar Önleme”,  “Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı” ile “Davranışsal Bağımlılık” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte madde bağımlılığı, alkol ve intiharı önlemekle ilgili konulara değinildi. Üniversitenin Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen programa çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Psikolog Ersin Sunay ve Fatih Atalay  “İntihar Önleme”, “Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı” ile “Davranışsal Bağımlılık” konuları üzerine öğrencilere ders niteliğinde konuşma yaptılar. Katılımcılara bağımlı bireylerin nasıl tedavi olacağı, madde kullanımının yan etkileri ve zararları, alkol bağımlılığının ilerlemesi, yan etkileri ve intihara teşebbüs etmiş ama başarısız olmuş veya intihara meyilliyi olan insanlarla nasıl iletişime geçmek gerektiği anlatıldı. Etkinlik sonlarına doğru öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı. Program, öğrencilerin soru-cevapları üzerine interaktif olarak devam etti. Programın sonunda Çocuk Gelişimi Bölümünden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şehnaz Ceylan panelistlere günün anısına plaketlerini takdim etti.