Spor

KBÜ'de Karabük İdman Yurdu Sporcularının Performansları Bilimsel Analizlerle Değerlendirilecek

Karabük İdman Yurdu Spor Kulübü'nün sporcularının yeni sezon öncesi antrenman-kan değerleri analizi Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Spor Bilimleri Fakültesi tarafından yapıldı.

Karabük Üniversitesi ile Karabük İdman Yurdu Spor Kulübü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, kulüp sporcularının sportif performansları bilimsel yöntemlerle değerlendirilerek analiz ediliyor. Bu kapsamda, antrenman öncesinde ve sonrasında sporculardan kan alındı. Elde edilen kan değerleri ve diğer fizyolojik parametreler, Karabük Üniversitesi akademik kadrosu tarafından incelenecek.

Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri tarafından gerçekleştirilen analizler, sporcuların antrenman verimliliğini artırmak ve olası sakatlık risklerini minimize etmek amacıyla yapılıyor.

Sporcuların antrenman sırasındaki kan değerleri, vücut dayanıklılığı ve genel sağlık durumları hakkında detaylı veriler elde edilirken, bu veriler doğrultusunda kişiye özel antrenman programları geliştirilecek.

Yapılan çalışmalar ile sporcuların bilimsel veriler ışığında desteklenmesi ve yönlendirilmesi ile hem bireysel hem de takım performanslarında önemli iyileşmeler bekleniyor.