Uluslararası

KBÜ'de “Kardeşimle İftar” programı düzenlendi

Karabük Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından düzenlenen “Kardeşimle İftar” programında Karabük'teki Sevgi Evlerinde kalan çocuklar, Afgan ve Suriyeli aileler, uluslararası öğrenciler ile lise öğrencileri bir araya geldi. Üniversite yemekhanesi Lila Salon'da gerçekleşen iftar programına yaklaşık 200 kişi katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programı, Öğr. Gör. Can Doğan ve müzik grubunun seslendirdiği türkülerle devam etti. Programda konuşan Sesli Düşünme Kulübü danışmanı Öğr. Gör. Mesut Doğan, Osmanlı geleneğinde olduğu gibi toplumun her katmanından Müslüman kişilerle iftar yapmayı amaçladıklarını belirterek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Sesli Düşünme Kulübü olarak, gerçek manada bir iftar sofrasında insanımızla buluşalım istedik ve 'Kardeşimle İftar Programı'nı hazırladık. Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’ın da desteğiyle, hocalarımız ve öğrencilerimizin katkılarıyla gerçekleşen iftarımızda, Suriyeli ve Afganistanlı çocuklarla Türk çocuklarını bir araya getirmek bizi ziyadesiyle memnun etti.”