Sağlık

KBÜ’de “Madde Bağımlılığı Etkinliği Düzenlendi”

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) bağımlılıkla mücadele etkinlikleri kapsamında KBÜ ile Safranbolu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” etkinliği düzenlendi. Bağımlılıkla mücadele etkinlikleri kapsamında KBÜ ile Safranbolu İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” etkinliği  15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda yapıldı. Etkinlik, Safranbolu İlçe Sağlık Müdürü Sayın Dr. Mustafa Acar, Psikolog Hanzale Seçilmiş ve Narkotik Şube Polis Memuru Oğuzhan Öztürk’ün katılımlarıyla gerçekleşti. Programa KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun, İlçe Sağlık Müdürü Sayın Dr. Mustafa Acar ve Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ile çok sayıda öğrenci katıldı. Safranbolu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Acar ''Gençleri bilinçlendirmek ve bağımlılık konusunda farkındalık yaratmak için böyle bir etkinlik düzenledik.'' dedi.  Psikolog Hanzale Seçilmiş yaptığı sunumda; bağımlılık yapıcı maddelerden, vermiş olduğu zarardan, bağımlılıktan ve bağımlı insanlarla nasıl iletişime geçilmesi gerektiğinden bahsederek katılımcıları bilgilendirdi. Etkinlikte Narkotik Şube Polis Memuru Oğuzhan Öztürk’ün "Madde kullanımında psikolojik önlem, madde kullanan bireyin dış görünümü ve emniyet adına yasal hukuki süreçleri" konularını içeren sunumunu yaptı.  KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun "Hem Yükseköğretim Kurulumuz hem üniversitemiz ve ilgili bakanlıklarımız bu konuda bilgilendirme yapmak için seferberdir.  Yaşadığımız yerde sükûnet ve huzur içerisinde yaşamak istiyorsak vatandaşlık görevimizi yerine getirmeli kolluk güçlerimize her konuda yardımcı olmalıyız. En önemli şey huzurdur. Toplumsal huzur, üniversite içerisinde huzur, aile içerisinde huzur çok önemlidir. Vatandaş olarak bu huzuru sağlamak için sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Bağımlılıkla mücadele ile ilgili her ay bu tür etkinliklerin üniversite olarak düzenleyeceğiz." dedi.  Etkinlik sonunda KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun tarafından Dr. Mustafa Acar, Psikolog Hanzale Seçilmiş ve Polis Memuru Oğuzhan Öztürk’e plaket takdim etti.