KBÜ'de MYO Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Karabük Üniversitesinde "Meslek Yüksekokulları Akademik Kurul Toplantısı" yapıldı.
Karabük Üniversitesi (KBÜ)  Meslek Yüksekokulları (MYO) "Akademik Kurul Toplantısı" yapıldı. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat başkanlığında gerçekleşen Akademik Kurul Toplantısına, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İzzet Açar, Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. Mücahit Coşkun, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mesut Doğan, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatih Kırışık, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Eskipazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin, Eflani Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, Ovacık Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Şakir Akgül, Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Kocaman, Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sami Ağaoğlu, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlkay Buran, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Gezici, Personel Daire Başkanı Kemal Özeken, müdür yardımcıları ile akademisyenler katıldı.  KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat meslek yüksekokullarının ara eleman yetiştirmedeki önemine değinerek "Karabük Üniversitesi bugün dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alıyor. Bugün dünyanın dört bir yanına mezun öğrenciler gönderiyoruz. Önümüzdeki yıllarda mezunlarımız bulundukları ülkelerde ve iş hayatlarında 'Ben Karabük Üniversitesi mezunuyum.' dediğinde bu gurur bize yeter." dedi.  Rektör Polat sözlerinin devamında "Edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü alan Alev Alatlı’nın Külliye’ de yaptığı konuşmadan sizlere bir kesit sunmak istiyorum; “Aslolan hakkın helal edilmesi olmalıdır. Aslolan helalleşmek olmalıdır. Helalleşmek mahkemede dava kazanmaktan daha üstün olmalıdır. Çünkü her yasal hak helal değildir ve olamaz. İflas eden kardeşinizin haraç meraç satışa çıkarılan evini satın almanız yasal hakkınız olabilir ama helal değildir. İmar ruhsatı olan bir müteahhit şehrin ufkuna tecavüz ederken yasal olarak suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. Raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine kanserojen madde koyan fırıncı yaptığı formülü ambalajın üzerine koyduğu için yasaldır, dolayısıyla suçsuzdur ama yaptığı iş helal değildir. 21. Yüzyılın en yaman projesi helal olanı yasal olanla örtüştürmek olsa gerekir. Kadim değerlerle rabıtası zedelenen özgürlüklerin şerden yana bükülmesini önlemenin yollarını bulmak zorundayız. Yasaların tanıdığı haklardan insanlık veya Allah adına feragat etmenin garipsenmediği bir yeni düzen getirmek zorundayız. Tarihin bize öğrettiği bir şey var. İster en mükemmel yönetim sistemini ister ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmiş olsun. Bir medeniyetin sevgi ve nefis terbiyesi dumura uğramış, manevi enerjisi tükenmişse; o medeniyeti ne Birleşmiş Milletler Tüzüğü, ne Helsinki Beyannamesi ne de en üstün silahlar kurtarabilir. Aslolan hakkın helal olmasıdır, aslolan helalleşmektir.”  Prof. Dr. Polat son olarak "Meslek yüksekokullarımızın 2022-2023 Akademik Yılı faaliyetleri hususundaki toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, yeni akademik dönemde sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."  dedi. Toplantıda dönem içinde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler, ihtiyaç duyulan önlisans programları dersliklerin ve laboratuvarların son durumları görüşüldü. Toplantının ardından Rektör Polat, akademisyenlerin  görüşlerini alıp isteklerini dinledi.