KBÜ'de Radyolojik Görüntüleme Sertifika Programı

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda temel düzeyde insan anatomisi bilgisine sahip olan, sağlık bilimleri alanında çalışan, öğrenim gören ilgililere 2 gün süren ''Sağlık Bilimlerinde Radyolojik Görüntüleme Eğitimi'' yapıldı.  Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde (KABÜSEM), Karabük Üniversitesi (KBÜ) 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda temel düzeyde insan anatomisi bilgisine sahip olan, sağlık bilimleri alanında çalışan, öğrenim gören ilgililere ''Sağlık Bilimlerinde Radyolojik Görüntüleme Eğitimi'' yapıldı. Radyolojik görüntüleme yöntemlerini, radyolojik görüntülemenin özelliklerini, radyolojik görüntülemenin hangi durum ve koşullarda kullanıldığını, radyolojik görüntüleme ile çeşitli organ, kas iskelet ve sinir sistemi anatomisi hakkında bilgi ve beceriyi, radyolojik görüntüleme ile vücuttaki patolojilerin lokalizasyonunun tespitini yapmayı, radyolojik görüntüleme ile vücutta oluşan patolojilerin meydana getirdiği hasarı değerlendirmeyi, radyolojik görüntüleme ile, radyografide meydana gelen hasarı tanımlamayı ve yorumlayabilmeyi, radyolojik görüntüleme yöntemlerini vücutta oluşan kas iskelet ve sinir sistemi hasarı gibi patolojilerin tedavisi kapsamında nasıl kullanacağını öğretmeyi amaçlayan eğitimde, KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Metehan Yana ve KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü Arş Gör. Musa Güneş, katılımcılara tartışmaya dayalı görsel eğitim ile sunum yaparak bilgi ve tecrübelerini paylaştılar. Ankara Şehir Hastanesi Uzm. Dr. Karabekir Ercan, KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü Doç. Dr. Tarık Özmen, KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü Öğ. Gör. Nurcan Contarlı eğitimde yer aldılar. 2 gün süren eğitim, katılımcılara Karabük Üniversitesi tarafından “Katılım Sertifikası” verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.