Şehir

KBÜ'de ''Demirgül Cami'' ve "Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Hayratı" Açılışı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Toki konutları mevkiinde bulunan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın hayratı açılışı sonrası Karabük Üniversitesi Demirgül Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği emekleriyle yaptırılan Demirgül Camisinde ilk cuma namazı kılındı.  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazit, Adalet ve Kalkınma Partisi Karabük Milletvekili Niyazi Güneş ve Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın eşi Nuray Aydın ve oğlu Berkay Aydın'ı makamında ağırladı. Ziyaretin ardından KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar'ın başkanlığını yaptığı KBÜ Demirgül Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği desteğiyle yapılan Demirgül Cami ve Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın eşi Nuray Aydın ve oğlu Berkay Aydın'ın , Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın hayratı olarak yaptırdıkları şadırvanın açılışına geçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazit, Adalet ve Kalkınma Partisi Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, Karabük İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Jandarma Kıdemli Albay Garip Gümüş, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İzzet Açar ve Prof. Dr. Mücahit Coşkun, KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm, kurum müdürleri ve Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın eşi Nuray Aydın ile oğlu Berkay Aydın açılışa katıldı.  Kurdele kesilerek açılışı yapılan hayrata dualar eşlik etti. Açılış sonrası Karabük Üniversitesi Demirgül Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği emeğiyle yaptırılan Demirgül Camisinde ilk cuma namazı büyük bir kalabalıkla Karabük Müftüsü eşliğinde kılındı.