KBÜ'de Sudan Uyruklu Öğrenci Etkinliği

Sudan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb, Karabük Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünde Sudanlı öğrenciler tarafından düzenlenen ''Sudan Uyruklu Öğrenci Etkinliği''ne katıldı. Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar etkinliğin ardından Sudan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb'i  Rektörlük Makamında ağırladı. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünde Sudanlı öğrenciler  ''Sudan Uyruklu Öğrenci Etkinliği'' düzenlendi. KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda yapılan etkinlikte açılış konuşmalarının ve milli marşların okunmasının ardından KBÜ'de eğitim gören Sudanlı öğrenciler kendi kültürlerine özgü şiir ve gazel okudu, türküler söyledi,  geleneksel dans gösterileri sundu. Etkinliğe; Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Oya Çepni Önalan ve öğrenciler katıldı. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar ''Sudan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisini ve öğrencilerimizi burada görmekten memnunuz. Yeni gelen öğrencilerimiz Karabük Üniversitesine hepiniz hoş geldiniz. İnşallah yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı ve başarılı geçer.'' dedi. Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb "Burada öğrencilerimizle  buluşmaktan dolayı çok mutluyum.  Güzel bir etkinlikte öğrencilerimizle bir araya geldik. KBÜ'ye misafirperverliği için teşekkür ederim." dedi. Etkinliğin ardından katılım belgelerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. KBÜ Rektör Yardımcısı Açar, Sudan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb'i Rektörlük Makamında ağırladı. Akademik iş birliklerinin konuşulduğu toplantıda Prof. Açar Karabük Üniversitesi hakkında bilgiler verdi.  Ziyarette Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Tanış, Genel Sekreter Lütfü Köm hazır bulundu. Ziyaret hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile ziyaret son buldu.