Şehir
KBÜ’de ”Uluslararası Göçmenler Günü” kutlandı
KBÜ’de ”Uluslararası Göçmenler Günü” kutlandı
Karabük Valiliği, Karabük İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Karabük Üniversitesi ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği iş birliğinde 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü kapsamında göçmen ve mültecilerle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla “Kültür Buluşması” adlı program düzenlendi.
Karabük Üniversitesinde "18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü" kapsamında göçmenlere yönelik “Kültür Buluşması” adlı program düzenlendi. Programda uluslararası öğrenciler ülkelerine özgü kıyafetleri, müzikleri ve dansları tanıtarak geleneklerini sergiledi.
15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Fuat Gürel, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Karabük İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kdm. Albay Ali Sefa Yılmaz, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve davetliler katıldı.
Karabük Valisi Fuat Gürel
Programın açılışında konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirleri Karabük'te ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Karabük'te şükürler olsunki dışarıdan gelen misafirlerimizle ilimizde yaşayan halkımız arasında şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadı.Bundan sonrada yaşanmayacağını düşünüyoruz. Bu tabi sizlerin kaynaşması, karşılıklı etkileşimin sağlanması, birbirimizi anlamamız bakımından çok önemli. Özellikle gençlerin birbirlerini anlaması çok önemli." diye konuştu.
Karabük İl Göç İdaresi Müdürü Vekili Osman Dorkaç
Programda konuşan Karabük İl Göç İdaresi Müdür Vekili Osman Dorkaç ise uluslararası koruma ve geçici korumada örnek bir misafirperverlik sergiledikleri belirterek, “Karabük ilimiz farklılıkları zenginlik olarak gören, hoşgörü ve medeniyet çizgisinde birçok millete gönlünü açan ender bir şehrimiz olmuştur. Nitekim baktığımız zaman elimizde çoğunluğunu uluslararası öğrencinin oluşturduğu yaklaşık on bin yabancı bulunmaktadır. Afganistan’ın Kabil'inden Filistin’in Gazze şehrine, Yemen’in Sana şehrinden Irak’ın Musul şehrine kadar gönül coğrafyamızda bulunan birçok milletten birçok insana hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin gönül coğrafyasında da sınırlar olmadığını bilen ve ona göre adımlar atan bir kurumuz." şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından etkinlik Ahıskalı Türk öğrencilerinin yöresel dans gösterisi ile devam etti. Gösterinin ardından Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği bünyesinde oluşturulan mülteci çocuk korosu tarafından müzik dinletisi, Afganistan ve Azerbaycanlı öğrencilerinin yöresel kıyafetleriyle gerçekleştirdikleri halk oyunları ve dans gösterileri, Azerbaycanlı öğrencilerle birlikte Prof. Dr. Naile Mirzayeva’nın piyano dinletisi, mülteci kadınların şiir dinletisi ve resim sergisi katılımcılardan büyük ilgi gördü.
https://www.youtube.com/watch?v=XmPEDm3FO5Q