Kampüs

KBÜ'de "ÜSD- Çini Desen Tasarımı Sergisi"

Karabük Üniversitesi Eskipazar Meslek Yüksekokulu ve Karabük Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen "Üniversite Seçmeli Dersler" kapsamında öğrencilerin yıl içerisinde yaptıkları çalışmalar Sezer Güleç Sanat Galerisinde sergilendi. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı koordinatörlüğüyle  "Çini Baba Nakkaş Üslubu Desen Tasarımı"  ve "Çini Naturalist Üslup Desen Tasarımı" ÜSD derslerini seçmeli ders olarak alan 36 öğrencinin eserleri KBÜ Sezer Güleç Sanat Galerisinde sergilendi.  Sergi açılışı KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun, KBÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ağarı, Eskipazar Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin, KBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Cünük ve KBÜ Öğrenci işleri Daire Başkanı Özcan Büyükgenç katılımıyla gerçekleşti. Sergide KBÜ Eskipazar MYO Öğr. Gör. Ayşe Sema Tabak yapılan eserlerin tanıtımını yaptı. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun sergi röportajında "Uzaktan eğitimle çoğunluğunu yürütmekle beraber zaman içerisinde yüz yüze eğitim de arttırmaya çalışıyoruz. Türk sanatından çinicilik bu anlamda açtığımız derslerden bir tanesiydi. Bugün ürünü ortada öğrencilerimizin hocasıyla beraber çalışıp ortaya koymuş oldukları bu sergi ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu göstermesi açısından önemlidir. Buna benzer derslerimiz hem kendi sanatımızı tanıtmak adına benzer dersleri arttırarak yüz yüze eğitimde öğrencilerimizi buluşmalara devam edeceğiz. Ders veren hocamıza, öğrenci işleri daire başkanımıza, emeği geçen öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi. KBÜ Eskipazar MYO Öğr. Gör. Ayşe Sema Tabak "2021-2022  eğitim öğretim yılı bahar döneminde açılmış olan ÜSD dersi kapsamında otuz altı öğrencimizle "Baba Nakaş üslubu ve Natural üstlük desenler üzerine tabak tasarımları uyguladık. Sergiye katılanlara ayrı ayrı teşekkür ederim. Bize bu imkanı sağlayan Rektörümüze ve daire başkanlığımıza ayrıca teşekkür ederim." dedi. Toplam 72 eserin sergilendiği sergi sanatseverleri bekliyor.