KBÜ'den, Mehmet Ali Şahin'e fahri doktora

Karabük Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı açılış töreninde, 23. dönem TBMM Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Mehmet Ali Şahin'e 'fahri doktora' unvanı verildi. Şahin'e fahri doktora diplomasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat taktim etti.

Karabük Üniversitesi tarafından 15 Temmiz Şehitler Konferans Salonunda 2019-2020 Akademik Yılı açılış töreni düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun katılarak ilk dersi verdiği törende, 23. dönem TBMM Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Mehmet Ali Şahin'e, Karabük Üniversitesi Senatosu kararıyla 'Fahri Doktora' ünvanı verildi.

Karabük Üniversitesi senatosunda alınan kararda, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Adalet Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı görevlerini başarıyla icra eden, Karabük'ün yetiştirdiği en önemli siyaset ve devlet adamı Sayın Mehmet Ali Şahin'in, şehrimizin gelişimine yaptığı önderlik, Üniversitemizin kurulması ve kurumsallaşması sürecinde verdiği destekler dolayısıyla "Onursal Doktora" unvanı ile taltif edilmesine oy birliği ile karar verildi' ifadelerine yer verildi.

"Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat hocamıza ve senato üyesi değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum."

Kendisine fahri doktora ünvanı verilmesi hakkında duygularını paylaşan Şahin, "İlk cübbeyi kendi köyümde imamhatip olarak giymiştim, imamlık cübbesiydi. İkinci cübbe avukatlık cübbesiydi. Şimdi üçüncü cübbe ise Karabük Üniversitesi senatosunun bugün takdim ettiği fahri doktorluk diploması ve cübbesi oldu. Önce Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat hocamıza çok teşekkür ediyorum. Senato üyesi değerli hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Kendisine daha önce de fahri doktora teklifinde bulunulduğunu ancak kabul etmediğini dile getiren Şahin şunları söyledi:

"Rektör Bey beni arayıp bugün için size böyle bir ünvan taktim etmek istiyoruz dediğinde hafızamı yokladım, geçmiş yıllarda da bana böyle bir teklifte bulunulduğunda doğrusu pek sıcak bakmamıştım. "Karabük'e hizmet ettiniz, üniversitenin gelişmesine katkı sağladınız, onun için veriyoruz" dendiğinde, ben hiçbir işi beklenti karşılığında yapmam demiştim ama nihayet Refik hoca beni ikna etti. Doğrusu düşündüm böyle bir payeyi hak edecek ne yaptım diye? Karabük Üniversitesi 29 Mayıs 2007'de kuruldu. Kurulduğunda ben İstanbul milletvekiliydim. Ancak o sırada devlet bakanı ve başbakan yardımcısıydım. Karabük Üniversitesinin kuruluş kanun tasarısının altında bakan olarak benim de imzam var. Ancak bu yaptığım Karabük Üniversitesine bir hizmet olarak telakki edilemez, çünkü benim başka kanun tasarılarında da, başka üniversitelerin kuruluşunda da imzam vardır. Ancak üniversitemiz kurulduktan sonra ben de üniversitemizin eksiklerinin giderilmesi bakımından elimden geldiği kadar yardımcı oldum. "

"Ben fahri doktora ünvanını sadece şahsım adına değil tüm Karabüklüler adına aldım."

Karabük Üniversitesinin kuruluşundan sonra Karabüklülerin kendi üniversitelerine sahip çıktıklarını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"O bakımdan ben bugün aldığım bu fahri doktora ünvanını sadece şahsım adına değil tüm Karabüklüler adına aldım. O dönemde parlamentoda Karabük'ü temsil eden tüm milletvekili arkadaşlarımın adına aldım. Özellikle Karabük Üniversitesinin girişimi için bazı fakültelerin, bazı yüksekokulların, hatta spor salonu ve kütüphanenin yapımına sponsor olan Kardemir Yönetim Kurulu eski başkanı rahmetli Mutullah Yolbulan ve Kamil Güleç adına aldım. Çünkü böyle bir payeyi tek başıma aldığımı söyleseydim, bunu kendi içimde tartışmalı hale getirirdim, vicdanım kabul etmezdi. O dönemde milletvekilliği yapan arkadaşlarımız Mustafa Ünal, Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal daha sonra Burhanettin hoca (Uysal), Osman Kahveci ve şimdi Niyazi hocamız (Güneş), hepsinin de Karabük Üniversitesinin gelişimine katkıları olmuştur. Benim de bir nebze oldu. Ben hepsinin adına bu diplomayı aldım. Tekrar rektörümüze ve üniversite senatomuza şükranlarımı sunuyorum. Tabi bundan sonra da üniversitemizin daha da gelişmesi için bize bir görev düşerse onu yerine getirmeye çalışacağım."

"Karabük Üniversitesi uluslararası arenada saygıyla anılan bir üniversite haline geldi."

Son olarak Karabük Üniversitesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Şahin, "Görüyorumki Karabük Üniversite'miz gittikçe gelişiyor. Uluslararası arenada da artık saygıyla anılan ve takip edilen bir üniversite haline geldi. Dünyanın en iyi ilk bin üniversitesi arasına girmek, buraya olan ilgiyi de artırmıştır. İnşallah ilerde daha da yukarılara çıkan bir üniversite haline gelir." şeklinde konuştu.