KBUİHA ile Alaras güçlerini birleştiriyor

Karabük Üniversitesi İnsansız Hava Araçları takımı (KBUİHA) ile Alaras Telekomünikasyon Danışmanlık ve Ticaret A.Ş. arasında AR-GE ve inovasyon sözleşmesi imzalandı. Danışmalığını Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Batıkan Erdem Demir’in yaptığı KBUİHA  ile Alaras Telekomünikasyon Danışmanlık ve Ticaret A.Ş (www.dronmarket.com) arasında “Dikey iniş ve kalkış yapabilen insansız hava aracının tasarımı ve uygulaması” projesi kapsamında AR-GE ve inovasyon sözleşmesi imzalandı.

AR-GE çalışmalarını üniversite sanayi işbirliği projesi kapsamında geliştirmek isteyen ve dünya standartlarında insansız hava araçları servisleri sunma amacıyla kurulmuş olan Alaras Telekomünikasyon Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi, KBUİHA takımıyla  yaptıkları anlaşmayla yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlanmayı amaçlıyor.