Akademik

KBÜ'lü Akademisyenden Gıda İsrafına Yönelik Çözüm Önerileri

Eflani Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Tolgahan Tabak, İstanbul Ticaret Borsasının düzenlediği "Borsa Meydanında Sektörler Konuşuyor" toplantısında, HORECA sektöründeki et israfı ve gıda kayıplarına yönelik çözüm önerilerini sundu. 

Öğr. Gör. Tolgahan Tabak konuşmasında israf konusuna dikkat çekerek, israfın sadece Türkiye’nin değil dünyanın ortak bir problemi olduğunu belirtti. Gıda israfının ülkemizde ve dünyada giderek artan bir sorun olduğuna dikkat çeken Tabak, “Özellikle et gibi değerli ve maliyetli gıdaların israfı, hem ekonomik hem de çevresel açıdan ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Bu sorunun çözülmesi, toplum olarak hepimizin sorumluluğundadır. Ayrıca, "iyi et" algısının oluşturulması ve etin düzgün şekilde tüketilmesi çok önemlidir. Et israfı sadece bir gıda kaybı değil, aynı zamanda çevresel ve ekonomik bir sorundur. Bu sorunun çözülmesi, hepimizin katkılarıyla mümkündür. Duyarlı bir toplum olmak, daha az israf etmek, hem bugünün hem de geleceğimizin daha sağlıklı ve sürdürülebilir olmasını sağlayacaktır. Hep birlikte, daha bilinçli bir et tüketimi anlayışı geliştirerek, gıda israfını en aza indirebiliriz. Hepimizin bu sorumluluğu taşıması ve daha sağlıklı, daha verimli bir dünya için adım atmamız çok önemli. Bu konuda biz akademisyenler her türlü ortak çalışmalarla memlekete fayda sağlayabilecek her platformda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.