Uluslararası

KBÜ'lü Çadlı Öğrencilerden "8 Mart ve Kadın"

Karabük’te Çadlı Öğrenciler Birliği organizasyonunda Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) eğitim alan Çadlı Kadın öğrenciler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir araya geldi. Karabük’te bulunan Gözde Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Karabük AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu katıldı. Türkiye’de en fazla Çadlı öğrencinin eğitim gördüğü Karabük Üniversitesi’nde okuyan Çadlı Öğrenciler 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelerek Kadınlar Gününde doyasıya eğlendi. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, etkinliğin çok güzel geçtiğini ifade ederek salonda bulunan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Program da konuşan Karabük Üniversitesi Çadlı Öğrenciler Birliği Başkanı Abdel Aziz Hassan Ahmat katılan öğrencilere teşekkür ederek tüm dünya kadınlarının önemini anlatan bir konuşma yaptı. Aziz program vesilesiyle Çadlı kadınların kültürlerini de tanıtacaklarını söyledi. Karabük Üniversitesi Çadlı Öğrenciler Birliği Başkan Yardımcısı Hosuna Babou tüm dünya kadınlarının çok güçlü olduğunu belirterek şunları söyledi; “Güçlü, onurlu, dürüst; Türk, Afrikalı ve dünya kadınları için düzlendiğimiz programa hoş geldiniz. Kadın güçtür, kadın şereftir, kadın nezakettir, kadın hayat arkadaşıdır ve zaten kadın hayat demektir.  Bugün bu programımın keyifli geçmesini temenni ediyorum.” Çadlı kadın öğrencilerin sahne aldığı gösterilerde öğrenciler Türkçe ve Fransızca şiirler okudu. Kadının önemini anlatan tiyatro gösterisi yapan Çadlı öğrenciler gelecekte Çadlı kadınların edinmek istedikleri meslekleri yansıtan bir defile de yaptı. Çadlı Kadınların anlatıldığı mizansenler renkli görüntülere sahne oldu. Program Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile Çadlı öğrencilerin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.