Rektörlük

KBÜ'de Geleneksel ''Öğrenci Buluşmaları'' Devam Ediyor

Karabük Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan Öğrenci Buluşmaları Projesi'nin bu haftaki konukları  8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadın yöneticiler ve KBÜ'lü kadın öğrenciler oldu.

KBÜ'nün kadın öğrencileriyle kadın senato üyeleri; KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Coşkun, Prof. Dr. İzzet Açar ve Prof. Dr. Mustafa Yaşar ile senato toplantı salonu bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan öğrencilerin yönetimde söz sahibi olması ve kendilerini, sorunları ya da memnuniyetlerini ve ya isteklerini dile getirmeleri amacıyla yapılan ''Öğrenci Buluşmaları Projesinin'' üçüncüsü KBÜ Senato Toplantı Odasında yapıldı. Toplantıya üniversitenin farklı akademik birimlerinden yaklaşık 50 öğrenci katıldı. "Dünyanın en iyi üniversiteleri arasın giren KBÜ'nün öğrencilerisiniz" 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak konuşmalarına başlayan Rektör Polat katılım sağlayan kadın öğrencilere ilk olarak tavsiyelerde bulundu. Rektör Polat konuşmasında "Hayatta her zaman  kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı bilin, güzel mesleklere sahip olun ama ailenizi de ihmal etmeyin." dedi. KBÜ'nün uluslararası alanda almış olduğu başarıları da aktaran Polat sözlerinin devamında şunları söyledi "15 yıllık bir devlet üniversiteyiz ama sizlerin bir özelliği var. Dünyanın en iyi ilk bin üniversitesi arasına giren üniversitenin öğrencilerisiniz. Sınırlarınızı aşın, sınırlarınızı aşmadan nerede çalışırsanız çalışın başarılı olamazsınız. " dedi.  KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun ''Burası senato; bizimle ve özellikle sizinle ilgili hayati kararların alındığı yer. Bizim kapımızda alnımız kadar sizlere açık. Bir gelenek haline gelen öğrenci buluşmalarımızda bugünün anlam ve öneminden dolayı kadın öğrencilerimizi davet ettik, gününüz kutlu olsun.'' dedi.  KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar RİMER ve kalite konusunda öğrencilere bilgiler verdi. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ise kadınlar gününü kutlayarak katılımcıları TEKNOFEST hakkında bilgilendirdi. ''TEKNOFEST sanıldığı gibi sadece mühendislere hitap etmiyor, sağlık alanında ve diğer alanlarda da çok güzel projeler var. Lütfen sizlerde bir inceleyin ve projelere katılmaktan çekinmeyin.'' diyerek konuşmasına son verdi.  KBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği öğrencisi Esra Albayrak "Kadın mühendisler olarak iş hayatımızda yaşadığımız bazı zorlu zamanlar olabiliyor. Bu toplantıyı organize ederek bizi burada ağırladığınız için teşekkür ediyoruz, umarım çalışma hayatında sizler gibi açık fikirle çalışma arkadaşlarıyla çalışma imkanına çalışırız." şeklinde konuştu.   Avrupa Birliği Kalite Uzmanı Havuzu Öğrenci Üyesi (ESU) ve KBÜ Kalite Topluluğu Öğrenci Kulübü Kurucu Başkanı (UNİKAL) Simge Ayyıldız, kalite süreçleri hakkında bir sunum yaparak öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. KBÜ Tiyatro Öğrenci Kulübü Başkan Yardımcısı KBÜ Öğrencisi Senanur Demirtaş "Öncelikle böyle bir toplantı organize ederek bizleri burada ağırlamanızdan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi. Programın sonunda KBÜ Rektörü ve Rektör Yardımcıları Öğrenci Buluşmaları Projesine katılan kadın öğrencilere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına çiçek takdim etti. Öğrenci Buluşmaları Projesi’ne; Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok Atmaca, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Bulut, Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayşe Nallı, Eskipazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlkay Buran,  Öğrenci İşleri Daire Başkanı Özcan Büyükgenç katıldı.