KBÜ'ye, Siber Güvenlik Yarışması’nda ödül

Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi Saygın Özgür Öztunç’un “Erken Siber Güvenlik Eğitimi” adlı projesi, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından düzenlenen Siber Güvenlik Bitirme Projeleri Yarışması’nda ilk sekiz proje arasına girdi. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde kurulan Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından Siber Güvenlik Bitirme Projeleri Yarışması düzenlendi. Yarışmada Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi Saygın Özgür Öztunç’un “Erken Siber Güvenlik Eğitimi” adlı projesi ödüle değer bulundu. Savunma Sanayii Başkanlığı Nuri Demirağ Konferans Salonu'nda gerçekleşen yarışmaya siber güvenlik alanında hazırlanan 33 farklı lisans, ön lisans ve yüksek lisans bitirme projesi katıldı. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Çelik’in yürüttüğü proje, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyen ve firma temsilcilerinden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek finale kalmayı başardı. Finale kalan projelere Nuri Demirağ Konferans Salonu'nda yapılan törende Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Şeker tarafından plaket ve 2 bin TL para ödülü verildi.