Öğrenci

KBÜ’lü Öğrenciler İş Dünyasına Hazırlanıyor

Karabük Üniversitesi GDG On Campus Karabük Üniversitesi Kulübü tarafından düzenlenen “DevFest GDG On Campus” etkinliği, teknoloji dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Etkinlik boyunca, girişimcilik, yapay zekâ, dijital oyun geliştirme, mobil yazılım geliştirme ve Google servisleri gibi alanlarda uzman konuşmacıların düzenlediği sunumlarla öğrenciler, geniş bir yelpazade bilgi ve deneyim elde etti.

GDG DevFest etkinlikleri, yazılım, girişim ve teknolojinin yenilikleriyle buluşturan  ve öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, yeni teknolojileri öğrenmelerine ve diğer geliştirici ve öğrencilerle bağlantı kurmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenleniyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “DevFest GDG On Campus” etkinliği Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, etkinliğe öncülük eden tüm kulüp üyelerine ve sponsorlara teşekkürlerini ileterek, bu tür etkinliklerin öğrenciler için oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında üniversitenin öğrenci kulüplerin öneminden söz eden Karaş, “Öğrenci kulüplerinin sosyal anlamda insanı geliştiren bir yönü vardır. Mezuniyet öncesinde öğrencilerimize çok büyük kazanımlar elde etmesini sağlar.” dedi.

Açılış konuşmaların ardından oturumlara geçildi. İlk oturum, ASELSAN Dijital Dönüşüm Yönetim Müdürlüğünde Mühendis Hazal Gedikoğlu’nun “Savunma Sanayisinde Yapay Zekâ” başlıklı sunumu ile başladı. İkinci oturum, Funverse Games Kıdemli Oyun Geliştiricisi Ersoy Balkış, “Oyun Motorları ve Türkiye’de Oyun Geliştiricisi Olmak” adlı sunumu ile devam etti.  Üçüncü oturumda, Redon Technology Kıdemli Yazılım Mühendisi Onuralp Sezer, “Unlocking the Power of VLMs with PaliGemma” başlıklı sunumu ile yapay zekânın duygular üzerine geliştirilmesi ve önemini anlattı. Dördüncü oturum, Loodos Tech Ar-Ge Müdürü Burak Teke, “Edge AI: TensorFlow Lite ile Cihaz Üzerinde Görüntü Tanıma” sunumu ile devam etti. Beşinci oturumda DevFest 2024 etkinliğinin sponsoru olan 2042 Group’un Kurucusu olan Nurullah Demir, “Türkiye’de Girişimcilik ve Zorlukları” sunumu ile devam ederek, öğrencilere girişimcilik ile ilgili bilgiler verdi. Son oturumda ise, Orion Innovation Kıdemli Yazılım Mühendisi olan Ayşin Sancı, “Yapay Zekâ Uygulamaları ve Öğrenme Modelleri: Temel İlkeler ve Kullanım Alanları” başlıklı sunumunda dijital dönüşüm ve ürün geliştirme hizmetinde yapay zekânın önemine vurgu yaptı.