KBÜ'nün Uluslararası İş Birliğine Yenisi Eklendi

Malezya Başbakanı ve Malezya Ankara Büyükelçisinin de aralarında bulunduğu İstanbul'daki imza törenine Karabük Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Malezya Kelantan Üniversitesi katılarak akademik iş birliği imzalandı. Malezya Başbakanı ve Malezya Ankara Büyükelçisinin de aralarında bulunduğu İstanbul'daki imza törenine Karabük Üniversitesi (KBÜ), Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Malezya Kelantan Üniversitesi (UMK) arasında lisans ve lisansüstü programlarda çift diplomama uygulamamaları için akademik iş birlikleri sağlandı. Yapılan anlaşmayla lisans ve lisansüstü programlarda çift diploma programlarının uygulanması, her iki üniversite için araştırma, öğrenci ve personel hareketliliği programlarının geliştirilmesi, ortak araştırmalardan kaynaklanan tesislerin ve bilgilerin akıllıca paylaşılması, ortak konferanslar ve ortak organizasyonlar düzenlenmesi konularında işbirliğini uygulamak için kullanacağını vurgulandı. İstanbul’da gerçekleşen görüşmelere Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub, Malezya Ankara Büyükelçisi Sazali Mustafa Kamal, Üniversite Yönetim Kurulu Başkanı YB Senatörü Tan Sri Haji Mohamad Fatmi Bin Haji Che Salleh, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Malezya Kelantan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Razli Che Razak katıldı. Malezya Kelantan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Razlı Bin Che Razak ve Özel Kalem Mohammad Fırdaus Bın Nızam, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Razli Che Razak “UMK ve KBÜ arasındaki iş birliğinin, iki üniversite arasında tesis ve araştırmadan elde edilen bilgilerin paylaşılması, konferansların düzenlenmesi ve ortak seminer organizasyonu dahil olmak üzere akademik ve araştırma faaliyetlerine odaklanacağını” söyledi. Prof. Dr. Refik Polat “Bu iş birliğinin, her iki üniversite için hayırlı olmasını dilerim.” dedi. Prof. Dr. Refik Polat’a, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çepni, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kayadibi, KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşegül Ay eşlik etti. Ziyaret, hediye takdiminin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.