KBÜ’ye “Siber Vatan Yetkinlik Merkezi” Konusunda Makam Ziyareti

Savunma Sanayi Başkanlığı Siber Güvenlik kümelemesi Başkanı Alparslan Kesici, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ve beraberlerinde Siber Vatan yetkinlik merkezi uzman ve yetkilileri Karabük Üniversitesini ziyaret etti. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat “Siber Vatan Yetkinlik Merkezi” konusunda Savunma Sanayi Başkanlığı Siber güvenlik kümelemesi Başkanı Alparslan Kesici, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ve beraberlerinde Siber Vatan yetkinlik merkezi uzman ve yetkililerini makamında ağırladı. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ”Karabük Üniversitesi sanayi-üniversite iş birliği için örnek bir üniversite olup siber güvenlik alanında da başta sempozyum ve eğitimler olmak üzere önemli adımlar atmış bir üniversite. %100 doluluk oranıyla çalışan bir Teknokentimiz var ek bina çalışmaları devam eden bu teknokentimizde bir çok yazım ve sibergüvenlik firması bulunmakta. Burada olmanız çok sevindirici” dedi. Yapılan ziyarette ortak protokolle kurulmakta olan SiberVatan Yetkinlik Merkezinin Son durumu ele alındı ve diğer işbirlikleri hakkında değerlendirmeler yapıldı . Ziyaret sırasında Prof. Dr. Refik Polat’a, KBU-Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Oğuz Fındık, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Tahir Güneşer, Genel Sekreter Lütfü Köm, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşegül Ay eşlik etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ardından kampüs gezisi ve sibergüvenlik araştırma merkezi kurulum bölgesinin görülmesi ile son buldu.