Kampüs

Kütüphaneler Haftası'nda Yazar Emre Con ile söyleşi yapıldı

Karabük Üniversitesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 54. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük Üniversitesi Kütüphanesinde “Bazıları Aşka Doğar Bazıları Başka” kitabı yazarı ve Safranbolu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emre Con'la aşk ve sevgi konulu söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye, akademik ve idari personelle birlikte Karabük Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri de katıldı. Aşk ve siyaset birbirine benzer Yazar Emre Con, aşk ve siyaseti ilişkilendirip ikisinin de otorite sorunu olduğunu söyleyerek; “Aşk ve siyaset birbirine benzer, ikisinde de denge sorunu vardır.”dedi. Aşk’ın tek bir tanımı olmayacağını ifade eden yazar, aşkın sadece karşı cinse duyulan ilgiden ibaret olmadığını ve aşkın çok fazla çeşidinin olduğunu söyledi. Aşk üzerine yaptığı sohbetinde Con, “ Biz Doğu toplumları acı çekmeyi çok seviyoruz ve acı çekmeye çok meyilliyiz. Kitabımda da benim acı çeken yönüm var. Bu kitabı yazdıktan sonra Aşk doktoru gibi görünmeye başladım.”diye konuştu. Kitabı bir inat uğruna yazdım Seyircilerden birinin Emre Con’a kitabı neden yazdınız sorusunu yöneltmesiyle Emre Con; kitabını bir inat uğruna yazdığını ve kitabının açık bir mektup niteliğinde olduğunu söyledi. Yazar Emre Con sözlerinin devamında ise şunları söyledi: “Aşk ve sevgi insanlığın var olduğundan beri var olan duygular.  Bu duygular da insana yazdırıyor. Bu duyguların içindeyken sürekli bir şeyler karalıyordum ve kitabı yazdığım kadına bir gün herkes seni tanıyacak demiştim. Karar vererek kitap yazılmaz zaten, sürekli bir şeyler karalarsınız sonra onları kitaba dönüştürürsünüz. Benimki de böyle oldu.” Kolay elde edip kolay tüketiyoruz Yazar Emre Con, küreselleşmenin etkisiyle günümüzde her şeyin kolay erişilebilir olması ve yapay zekanın da ortaya çıkmasıyla insanların günden güne ruhsuzlaştığını ve robotlaştığını dile getirdi.  Yazar bu süreçlerin de evlilik ve yaşanan aşklar üzerindeki etkisini değerlendirerek; “Her şeyi kolay elde edip kolay bir şekilde tüketiyoruz. Her şey eski değerini yitiriyor. Evlilikler ve aşklar da bu yüzden kısa sürüyor.” ifadelerini kullandı. Söyleşi Emre Con'un okurları için kitaplarını imzalaması ile son buldu.