Malezyalı misafir akademisyen KBÜ'de ders verdi

Mevlana Değişim Programı kapsamında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesinden, Karabük Üniversitesine misafir öğretim üyesi olarak gelen Doç. Dr. Afzan Mat Yusof, 2 haftalık ziyaretiyle ilgili izlenimlerini Külliye Karabük'e paylaştı.
Karabük Üniversitesinin, Mevlana Değişim Programı iş birliği yaptığı üniversitelerden Malezya Uluslararası İslam Üniversitesinin Temel Tıp Bilimleri Bölümü Moleküler Parasitoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Afzan Mat Yusof, KBÜ'ye 2 haftalık ziyaret gerçekleştirdi. Misafir Öğretim Üyesi Yusof, Karabük Üniversitesi Tıp fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü'nde ders verdi. Ziyaretle ilgili izlenimlerini Külliye Karabük'e anlatan Doç.Dr. Afzan Mat Yusof, Karabük Üniversitesini yakından tanıma fırsatı bulabildiği için kendisini çok şanslı hissettiğini, bu ziyareti boyunca iş birliği ve proje üretimi konusunda görüşmeler yaptığını ve ileriye dönük olarak her iki üniversite arasındaki iş birliğinin artarak devam edeceğine inandığını belirtti. Ziyareti sırasında Tıp Bayramı Kutlama Programı'na da katılan Yusof, bu program vesilesiyle ilk kez İstiklal Marşı'nı dinlediğini, dinlerken büyük bir duygu yoğunluğu yaşadığını ve çok etkilendiğini dile getirdi. Burada tanıştığı insanların misafirperverliğinden etkilendiğini de belirten Yusof, ileriye dönük olarak Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ve Karabük Üniversitesinin iş birliği ile araştırma projeleri üretmek adına elinden gelen çalışmayı yapacağını, bunun ilk adımı olarak da 30-31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde Karabük Üniversitesinin düzenleyeceği DATA’19 "Disiplinlerarasi Tıbbi Araştırmalar Kongresi"ne katılacağını kaydetti.