Mühendislikte Yenişim ve Uluslararası Girişimcilik

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi öncülüğünde “Mühendislikte Yenişim ve Uluslararası Girişimcilik” konferansı ’’İstanbul Sazendeleri’’ enstrümantal müzik dinletisi eşliğinde KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonunda yapıldı. Etkinliğe; Karabük Valisi Vali Fuat Gürel, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Prof. Dr. İzzet Açar, dekanlar, kurum müdürleri, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın açılış konuşmasında ''Karabük Üniversitesinin mühendislik alanında başarılarının artacağına eminim. Halil Bey ile arkadaşlığımız uzun yıllara dayanıyor, burada bulunmasından çok memnunum. Konferansımızın hayırlı geçmesini temenni ediyorum. '' dedi. International Technology and KnowledgeCo (İNTEKNO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Başkanı Halil Kulluk ''İstanbul Sazendeleri'' enstrümantal müzik dinletisi ile sunumu aynı anda gerçekleştirerek ''Sayısal dünya, direngenlik, yenişim, bilişim'' konularına değinirken Mevlana ve Yunus Emre’nin şiirlerini seslendirdi.  Mevlana Celaleddin Rumi’nin eseri Mesnevi'nii okudukça farklı yönlerini keşfeden Halil Kulluk, girişimciliği ve şimdinin gücünü yansıtan ''Dün dünle gitti cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım.'' şiirini dinleyicilerle paylaştı. Yapay zeka, robot teknolojileri uygulama ve araştırma, sayısal dünya, girişimcilik, ortak yaşam zeka ulusal pazar ve etik değerler konularında videolar eşliğinde dinleyicilere bilgiler aktardı. Kulluk “Bana göre kelimeler düşünce ile davranış arasında birer köprü. Dolayısıyla kelimelerin insan davranışı üzerinde etkisi var. Bu nedenle bir kavram özümüzden, anamızın kucağında öğrendiğimiz dilden değilse bir türlü yerine oturtamıyoruz. O teknoloji de bize yabancı kalıyor. Ben inovasyon yerine yenişim diyorum. İnovasyon kavramının içerdiği 'yeni', 'iş' ve 'şimdi' kelimelerinin birleştirilmesinden 'Yenişim' kelimesini türettik. Anlaşılır olmasını sağladık. Beni davet eden memleketlim Rektör Polat'a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. Karabük Valisi Fuat Gürel ve KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Halil Kulluk ve ’’İstanbul Sazendeleri’’ müzik grubuna teşekkür plaketi ve hediye takdimi verildi. Günün anlam ve önemine binaen hatıra fotoğrafı çekildi.