"Niepce'den Günümüze" belgeseli Hindistan'da gösterilecek

Üniversitemiz öğrencileri Barış Gül ve İbrahim Bulut Yıldızlı'nın yönetmenliğini ve Öğretim Görevlisi Musa Ak'ın danışmanlığını yaptığı "Niepce'den Günümüze" adlı belgesel 10-12 Kasım tarihleri arasında Hindistan’da düzenlenecek Uluslararası AFC Global Bağımsız Film Festivali'nde finalist olarak seçildi. Kısa adı AFC olan Hindistan'daki yapım şirketi Asian Film Centre, her yıl 'AFC Global Independence Film Festival' adıyla uluslararası film festivali düzenliyor. Uluslararası AFC Global Bağımsız Film Festivali'nde uluslararası satış acenteleri ile buluşan uluslararası filmler yarışma sonucuna göre dünya çapındaki film pazarlarında temsil edilme şansını yakalıyor. 9. Uluslararası Rofife/Rotary Film Festivali'nden ödülle dönen Üniversitemiz Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencilerinin filmi "Niepce'den Günümüze" adlı belgesel de Uluslararası AFC Global Bağımsız Film Festivali'nde finalistler arasında yer alarak yarışmaya dahil oldu. Sıfır bütçe ile hazırlanan ve yapılışı 2 buçuk ay süren belgesel film fotoğrafın geçmişten günümüze yolculuğunu, psikolojik ve sektörel olarak ele alıyor. TRT'den Görüntü Yönetmeni Hayri Çölaşan, Ankara'dan fotoğraf makinesi tamircisi ve amatör fotoğrafçı Ali Değer ve Moda Fotoğrafçılığı üzerinde uzun yıllardır üretimler yapan Coşkun Turgut da verdikleri röportajlar ile projenin konusunu destekliyorlar. 9. Uluslararası Rofife Kısa Film Festivali'nden ödülle dönen öğrencilerimiz Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat'ı makamında ziyaret ederek başarılarını paylaşmıştı.