Öğrencilere geleneksel Osmanlı şerbeti ikramı

Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Sosyal Yaşam Merkezi'nde öğrencilere Osmanlı şerbeti ikram edildi.

Külliye Karabük

Ramazan ayınında ağızları tatlandıran geleneksel Anadolu mutfağının vazgeçilmezi Osmanlı şerbeti, Karabük Üniversitesinde öğrencilere ikram edilmeye devam ediyor.

Karabük Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte öğrencilere iftar sonrası Osmanlı Şerbeti ikram edildi. Her yıl Ramazan ayında gerçekleşen etkinlikle öğrenciler, Osmanlı'dan günümüze ulaşan bu geleneği yaşıyor.

Osmanlı'da çok meşhur olan ve padişaha altın tombaklarda sunulan elma, erik, demirhindi, narçiçeği, taze zencefil, kabuk tarçın, kakule, karanfil ve kuşburnundan oluşan Osmanlı şerbetinin, içeni dinç tuttuğunu ve susuzluk hissini azaltarak, orucun kolay tutulmasını sağladığı biliniyor.