Özbekistan Andican Makine Mühendisliği Enstitüsü’nden KBÜ ziyareti

Özbekistan’ın Andican Makine Mühendisliği Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Turdaliyev Umid Muxtoraliyevich Karabük Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Dört kişilik akademik heyeti KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat makamında ağırladı. Yapılan görüşmelerin ardından iki üniversite arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı.  Özbekistan’ın Andican Makine Mühendisliği Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Turdaliyev Umid Muxtoraliyevich beraberinde Ulaştırma Sistemleri bölümü başkanı Dr. Bakirov Lutfillo Yuldoshaliyevich, Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği'nden Dr. Ziyamuxamedova Umida Alijanovna, Özbek Dili ve Edebiyatı bölümünden Doktora öğrencisi Maxsudova Xolisxon Ummatovna KBÜ’yü ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Refik Polat’la bir araya geldi. Özbekistan’ın Andican Makine Mühendisliği Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Turdaliyev Umid Muxtoraliyevich  Karabük Üniversitesinin Özbekistan'da gurur kaynağı olan bir üniversite olduğunu dile getirerek akademik iş birliği konularını Rektör Prof. Dr. Polat'la görüştü. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ta Özbek heyeti KBÜ'de ağırlamaktan mutlu olduğunu dile getirerek KBÜ ve uluslararası başarıları hakkında heyete bilgiler aktardı. Görüşmelerin ardından KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Özbekistan Andican Makine Mühendisliği Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Turdaliyev Umid Muxtoraliyevich akademik iş birliği konularını içeren protokole imza attılar. Ziyarette KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. İzzet Açar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun, KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşegül Ay eşlik etti. Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.