Rektörlük

Karabük Üniversitesi, KAPGEM ile Kamu Politikalarına Bilimsel Katkı Sağlayacak

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi Koordinatörlüğü(KAPGEM) çalışma masalarının üyeleri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi Koordinatörlüğü (KAPGEM) çalışma masalarının üyeleri ile bir araya gelerek KAPGEM’de yürütülecek projeler ve stratejik hedefler üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Senato Toplantı Odası’nda gerçekleşen Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi Koordinatörlüğü Değerlendirme Toplantısı’na,  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu ve akademisyenler katıldı.

KAPGEM bünyesinde Kamu Yönetimi, Kentleşme Politikaları, Güvenlik Politikaları, Hukuk Politikaları, Enerji Politikaları, Sağlık Politikaları, Yerel Yönetimler, Eğitim Politikaları, Aile ve Sosyal Hizmet Politikaları, Teknoloji Politikaları, Ekonomi Politikaları, Dış Politika, Çevre Politikaları, Kültür Politikaları, Bilim Politikaları gibi çeşitli alanlarda uzman akademisyenler yer alıyor. Toplamda 65 akademisyenin katkı sağlayacağı bu merkez, projelerinde uygulamalı yaklaşımlar geliştirerek bilimsel çözümler sunmayı hedefliyor.Toplantıda ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmalar yapmak, kamu politikalarını analiz etmek, kamu politikaları alanında yaşanan ya da yaşanması olası sorunlara alternatif çözüm önerileri geliştirmek, toplumsal ve kurumsal açıdan çözüm odaklı, projelerde uygulamalı yaklaşımla gerekli bilimsel ortamı sağlamak, bu alanlarda araştırma yapan kamu ve özel sektör kuruluşları ile iş birliği yapma amacıyla bilimsel araştırmalar yapmak, yaptırmak, koordine etmek, proje geliştirmek, Türkiye ve Dünya’nın yerel, bölgesel, küresel sorun oluşturabilecek alanlarına çözüm önerileri sunmak ve bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetinin kamu politikaları çalışmalarına bilimsel açıdan katkı sağlamak amacıyla kurulan KAPGEM'in gelecekte yapacağı çalışmalar masaya yatırıldı.Toplantıda KAPGEM’in, kamu politikalarıyla ilgili projelerde uygulamalı yaklaşımlar geliştirerek bilimsel çözümler sunacağı vurgulanırken, merkezin yapmayı planladığı araştırmaların ülke politikalarına sağlayacağı katkılar üzerinde duruldu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) kapsamında düzenlenen toplantıda, Türkiye'de kamu politikaları konusundaki ihtiyaçlara dikkat çekti.

Kamu politikalarının sağlık ve mühendislik gibi pek çok alanda uygulandığını belirten Prof. Dr. Kırışık, "Türkiye’de kamu politikaları konusunda çeşitli ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçların belirlenmesi ve düzenlenmesinde üniversiteler başlıca sorumluluğa sahip. Tüm alanlarda kamu politikaları uygulanıyor. Ancak bu politikaların nasıl şekillenmesi gerektiği, hangi konularda ne tür çalışmalar yapılması gerektiği üzerine üniversitelerin katkı sunması gerekiyor. Biz de bu çalışmayı KAPGEM ile başlatmış olduk" dedi.

KAPGEM bünyesinde 15 çalışma masasının oluşturulduğunu belirten Prof. Dr. Kırışık, "Bu çalışma masalarında projeler geliştirip raporlar hazırlayarak, bunları ilgili bakanlıklara, kurumlara sunabiliriz, Cumhurbaşkanımıza arz edebiliriz. Önümüzde büyük bir potansiyel var ve bu potansiyeli etkin şekilde kullanmak için çalışma ve gayret içinde olmalıyız" diye konuştu.

KAPGEM'in vizyonu hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Kırışık, " KAPGEM'in vizyonu Türkiye'nin güncel sorunlarını çözmek, güncel ve gelecekteki ihtiyaçlarını tespit ederek bunları karşılayacak modelleri üretmek. Yine Türkiye'nin bu çağ içerisinde Türkiye Yüzyılı’nı yakalayabileceği bir projeksiyonu, bir kamu politikaları tasarımını oluşturmak. Bizim KAPGEM'in vizyonu bu” ifadelerini kullandı.

Toplantı, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.