Rektörlük

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimizin tarihin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazdığı 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

30 Ağustos Zaferi, milletimizin asırlardır sürdürdüğü özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde kazandığımız bu zafer, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın teminatı olmuş, ulusal mücadelenin en görkemli örneğini teşkil etmiştir. Bu zafer ile milletimiz, bağımsızlığına gölge düşürmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarının yanı sıra cesaretin, korkusuzluğun, birlik ve beraberlik ruhunun, azim ve kararlılığın unutulmaz sembolüdür.  Tarih boyunca esarete boyun eğmeyen kahraman bir ulusun destansı zaferidir. Karabük Üniversitesi olarak bu tarihi zaferin getirdiği güç ve ilhamla Türkiye Yüzyılı'nda, bölgemizin ve ülkemizin daha da gelişmesi ve güçlenmesi için milli birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”