Rektör Polat, Derin TV 'de

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Derin TV' de canlı olarak yayınlanan programda üniversite tercihi yapan aday öğrencilere Karabük Üniversitesini anlattı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adaylarının tercih maratonu da başladı. Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenciyi tercih telaşı sararken Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, öğrencilere KBÜ’ yü anlattı. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat "Karabük Üniversitesi olarak dünyayı kampüse taşıdık. 7 kıtadan 12 bini aşkın uluslararası öğrenciyle, Türkiye’de uluslararası arenada ilk sıradayız. Her bölümde öğrencilerin teorinin ardından birebir iş hayatındaki gibi uygulama yapacağı sahalarımız mevcut. Sanayi üniversite iş birliğinin en güzel örneklerinden biriyiz. Alanında uzman akademik kadromuzla öğrencilerimize kaliteli eğitim imkânı sağlıyoruz. Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çepni bir ilke imza attı. KBÜ İşletme Fakültesinde Türkiye’de ilk kez ”Gelecek Çalışmaları” ana başlığında ve “Öngörü Çalışmaları, Gelecek Okur Yazarlığı ve Stratejik Tahmin” olmak üzere üç alt başlıkta UNESCO kürsüsü kuruldu. Prof. Dr. Elif Çepni’nin girişimleriyle Türkiye’de ilk kez UNESCO kürsüsü KBÜ İşletme Fakültesinde kurulmuş oldu. Daha anlatılacak nice başarılarımız var.'' dedi. Canlı yayında gelen soruları yanıtlayan Rektör Polat " Karabük halkı güven ve refah içinde yaşamaktadır. Karabük ilimiz tarihin ince dokunuşlarıyla yeşillenmiş adeta huzuru temsil ediyor. Siz değerli öğrencileri huzurlu şehrimizi ve üniversitemizi yakından tanımak için bekliyoruz. " diyerek öğrencilere seslendi.