Şehir

Rektör Polat, Gazetecilerle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Bölgenin Sesi Gazetesi sahibi Ahmet Gölbek ile Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya ve bazı yönetim kurulu üyeleri Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile kahvaltıda buluştu. Üniversitenin Safranbolu'daki Çiçekler Evi Konağı'nda düzenlenen kahvaltıda Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi'nin sürekli gelişme kaydettiğini ve bu yılki öğrenci sayısının 56 bin civarında olacağını kaydetti.   20'ye yakın yeni bölüm açılması planlanıyor Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat, basın mensuplarıyla yapılan kahvaltıda Üniversite ile ilgili soruları yanıtladı ve önemli açıklamalarda bulundu. 2015 yılı Ocak ayı itibariyle 37 bin olan öğrenci sayısının bu yıl 56 bin civarına yükseleceğini belirten Polat "Tabi ki öğrenci sayımızın artmasıyla birlikte bizim de çalışmalarımız yoğun tempoda devam ediyor. Bazı bölümlerimizi ilçelerimize taşımayı ve yeni bölümler açıp zaman içinde Karabük Üniversitesi kampüs alanındaki öğrenci sayımızı 25 binlerde tutmak istiyoruz. Şu anda Safranbolu ilçemizde 15 bin öğrencimiz var. Diğer ilçelerimizdeki öğrenci sayılarımızı da artıracağız.  Bu kapsamda önümüzdeki dönemlerde 20’ye yakın yeni bölüm açma girişimimiz olacak."   Öğrenci sayısı % 50'ye yakın arttı çalışan sayısı hala aynı Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Üniversitede çalışan sayısı konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Göreve geldiğimden bu yana öğrenci sayısında 17 bin civarı artış oldu ancak çalışan sayısı aynı. 2007 yılında kurulan üniversitemizde akademik ve idari kadro sayısı halen kuruluş kanuna göre belirlenen sayıda. Güvenlik ve hizmetli çalışan sayısı da çok yetersiz geliyor. Karabüklü siyasilerimizden bu konuda destek bekliyoruz."   Amaç Karabük Üniversitesi'ni en tepelere çıkarmak Rektör Prof. Dr. Refik Polat çok kısa süre içerisinde kampüs alanı içerisinde yeni binalar ve tesisler yapılacağını belirterek şunları söyledi: "Üniversitemiz kampus alanı çok yakında hafriyat alanına dönecek. Bir dizi yeni yapılarla birlikte Stadyumu yeniden elden geçireceğiz. Bu çalışmalar için de önemli ölçüde bütçelere ihtiyacımız var. Bununla ilgili bakanlıklarımızla temaslarımız sürüyor. Amacımız Karabük Üniversitesini en tepelere yükseltmek." Diş Hekimliği Fakültesi Bayır Mahalle'ye yapılıyor Diş Hekimliği Fakültesi binasının, Bayır Mahalle'ye kurulacağını aktaran Rektör Polat "Üniversitemizi biraz daha şehirle kucaklaştırmak istiyorum. Bu doğrultuda Diş Hekimliği Fakültemizi de Bayır Mahalle'de inşaatı devam eden Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yanındaki binada faaliyete sokacağız. Bu bölümümüzle ilgili hocalarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Umarım en kısa zamanda Diş Hekimliği Fakültemizi de hizmete almış oluruz” dedi. Safranbolu'daki Kaymakamlık binası verilirse İletişim Fakültesi oraya kurulacak Üniversitemiz tarafından "Onursal Doktora" ile ödüllendirilen ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, kendi adını taşıyacak İletişim Fakültesi'nin kurulması konusunda üzerine düşeni yapacağına dair söz vermişti. Bunun üzerine yer arayışlarına giren Rektörümüz Prof. Refik Polat ve ekibi, en uygun yerin Safranbolu Kaymakamlık binası olduğunu tespit etmişler ve yerin tahsis edilmesi konusunda gerekli girişimleri başlatmışlardı. Görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Polat "Safranbolu Kaymakamlık binası için Karabük Valisi Kemal Çeber ve Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer ile bir dizi görüşmelerimiz oldu. Safranbolu Kaymakamlık binasına çok ihtiyacımız var. Umarım yeni bir Kaymakamlık binasının bulunması sonrası bize yardımcı olurlar." dedi.