Rektörlük

Rektör Polat: Özbek kardeşlerimizden hiçbir zaman kopamayız

Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadyrov beraberindeki heyetle Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a ziyaret gerçekleştirdi. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Kadyrov’a Özbekistan Ekonomi ve Ticaret Müşteşarı Uchkun H.Khusanov ve Siyasi Müsteşar Shukhratjon M.Yıgıtalıev de eşlik etti. Büyükelçi Kadyrov ziyarette yaptığı açıklamada Özbekistan ile Türkiye’nin ilişkilerine değinerek bunun daha da güçlenmesi adına çalışmalara hız verdiklerini belirtti. Kadyrov, Türk İslam coğrafyasında yer alan Türkiye’nin demokrasi anlamında örnek bir ülke olduğunu ifade ederek Özbekistan’ın Türkiye ile ilişkileri her zaman en iyi düzeyde sürdüreceğini kaydetti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Biz Özbek kardeşlerimizden hiçbir zaman kopamayız. Üniversitemizde Özbek öğrencilerimizin yanı sıra benim dönemimde başvuran ve şu an görevde olan akademisyenlerimiz var. Gelsinler, yine alırız.” dedi.