30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Karabük'te düzenlenen kutlamaya Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılmış olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferinin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Valilik Makamında bayramlaşma törenine Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti TBMM Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Memleket Partisi Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük Üniversitesi (KBÜ)Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Karabük İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, şehit aileleri ve gaziler, kurum müdürleri ve Karabük halkı katıldı. Bayramlaşma töreninin ardından Protokol ve Karabük halkının coşku ve gururla katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliği Çelenk Sunum Töreni ile başladı ve Kent Meydanı Kutlama Etkinlikleri ile devam etti. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Prof. Dr. Refik Polat mesajında şu ifadelere yer verdi: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla taçlandırdığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm İstiklal Mücadelesi Kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyor; bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum.