Rektör Polat'tan Senegal Ziyareti

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, akademik iş birlikleri kapsamında Senegal'e gitti.

Rektör Polat, Senegal ziyaretlerinde Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği, Senegal Yükseköğretim Bakanlığı, Senegal Burs Müdürlüğü, Ahmadou Makhtar MBOW Üniversitesi ve son olarak Türkiye Maarif Vakfını ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas'a yeni Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik Makamında nezaket ziyaretinde bulundu. KBÜ Rektörüne beraberinde KBÜ Uluslararası Ögrenci Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Tanış eşlik etti. KBÜ Rektörü Polat'ın Yükseköğretim Genel Müdürü Prof. Amadou Abdoul Sow'a Yüksek Öğretim Bakanlığı binasında gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinde Senegal'den Karabük Üniversitesine okumaya gelen öğrenci sayılarından, başarılarından, gelme şartları ve kriterlerinden, Senegal üniversiteleri ile KBÜ arasındaki akademik iş birliklerinden, KBÜ' de eğitim gören öğrencilerin başarı ortalamaları ile Türkiye'deki eğitim ve yaşam şartlarından bahsedildi. Ziyarette Prof. Dr. Refik Polat Karabük Üniversitesi hakkında bilgiler vererek ''Senegalli öğrencilerden çok memnun ve umutluyuz. Senegal ile ikili iş birliklerimizin ve başarılarımızın artacağına inanıyorum.'' dedi.  Senegal Burs Müdürü Dr. Khalifa Gaye'ye de Burs Müdürlüğü Binasında ziyaret gerçekleştiren ve görüşmeden çok memnun kaldığını belirten KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat '' Senegal ile kurduğumuz dostluğun ve yaptığımız iş birliklerinin daha da ileriye taşınmasını temenni ederim. Afrika'da evimde gibi hissediyorum.'' dedi. Görüşmede Karabük Üniversitesinin uluslararası başarıları ve projelerinden, Karabük Üniversitesinin Senegal'den gelecek akademik personele eğitim için destek vereceği konusunda görüş birliğine varılması konularından bahsedildi. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Ahmadou Makhtar MBOW Üniversitesine nezaket ziyaretinde bulundu. Rektör Polat burada Karabük Üniversitesi ile ilgili bilgilendirici bir sunum yaptı. Yükseköğretim Genel Müdürü Prof. Amadou Abdoul Sow ve Senegal Burs Müdürü Dr. Khalifa Gaye ile görüşmelerinden sonra Rektör Polat, Senegal'deki Türkiye Maarif Vakfına ve Türkiye’nin Dakar Büyükelçiliği binasını, son olarak da Türklerin Senegal'de kurduğu sebze-meyve halini ziyaret ederek Senegal ziyaretini sonlandırdı.