Rektörlük

Resim Bölümü öğrencilerinden "Mezuniyet Sergisi"

Karabük Üniversitesi Resim Bölümü son sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Mezuniyet Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Külliye Karabük

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından “Mezuniyet Sergisi” düzenlendi.

SFTGST Fakültesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergide öğrencilerin yıl boyunca yapmış olduğu akrilik (su bazlı) boya, yağlı boya, üç boyutlu resim, video art, kolaj, yerleştirme ve heykel tarzındaki yaklaşık 100 eser sanatseverlerin beğenisini topladı.

Serginin açılışını yapan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, öğrencilerin çalışmalarını tek tek inceleyerek eserler hakkında bilgiler aldı.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Sanat Alanı Danışmanı Doç. Dr. Anıl Ertok Atmaca sergide yaklaşık 35 öğrencinin farklı tekniklerden oluşan resimlerin yer aldığını belirterek şunları söyledi, "Sergimiz 4. sınıf öğrencilerinin mezuniyet sergisi. Atölye çalışmaları var burada. Öğrencilerimize dört yıl boyunca hem klasik eğitim, hem de modern çağdaş sanat hakkında eğitim veriyoruz gündemi de yakalasınlar takip etsinler diye. Buradaki bazı çalışmalarda da yerleştirme, performans, kavramsal sanat gibi bazı ürünleri de görebileceksiniz. Hepsiyle gurur duyuyorum fakültemiz ve üniversitemiz adına."