Şehir

Safranbolu'da Turizm Haftası Kutlama Programı Gerçekleştirildi

Türkiye'nin önemli kültür ve doğa turizmi merkezlerini bünyesinde barındıran Safranbolu'da Turizm haftası nedeniyle Safranbolu ilçesinde Karabük Valiliği ve Karabük İl Turizm Müdürlüğü tarafından program düzenlendi. Her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Turizm Haftası'nın 46'ıncısı  Karabük'ün Safranbolu ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Safranbolu'da düzenlenen törene, Karabük Valisi Fuat Gürel, Ak Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kutlama töreni protokol konuşmaları ile devam etti. Protokol konuşmalarının ardından Safranbolu Türk Sanat Müziği Korusu öğretmenleri Fatma Benli, Deniz Öyküm Yalçın, Furkan Murat Akay ve Abdülkadir Berber tarafından katılımcılara mini bir konser verildi. Protokol üyeleri ve katılımcılara konser sonunda Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Safranbolu Halk Oyunları ekibi tarafından yörenin kıyafetleri eşliğinde halk oyunları gösterisi sunuldu. Ayrıca il genelinde düzenlenen turizm konulu slogan ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Karabük Valisi Fuat Gürel tarafından takdim edildi. Etkinlik kapsamında Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından hazırlanan el sanatları sergisi ve Fotoğraf Sanatçısı Cemil Belder’in ve Merhum fotoğraf sanatçısı Hüseyin Karataş'ın objektifinden görsele yansıyan Karabük ve Safranbolu’nun dört mevsim tarihi güzelliklerinin yer aldığı karma fotoğraf sergisinin protokol üyeleri tarafından açılışı yapıldı. Protokol üyeleri ve davetliler sergiyi gezerek fotoğraf sanatçısı bilgiler aldılar.