Sağlık

Sigara içen akademisyene iş yok

Sigara karşıtı kampanyalara 2020 Olimpiyatları öncesi hız veren Japonya’da Nagasaki University, sigara içen öğretim elemanlarını işe almayacaklarını duyurdu.

Kaynak: Japantoday.com

Nagasaki University sözcüsü Yusuke Takakura, sigara içen öğretim elemanlarına iş vermeyeceklerini duyurdu. Takakura açıklamasının devamında başvuruları sırasında, işe kabul edilmeleri halinde bu alışkanlarını terk edeceklerini söyleyen adayların hâlâ bir şansı olduğunu da belirtti.

Ağustos ayından itibaren kampüs içerisinde de sigaranın yasaklanacağını ifade eden Sözcü Takakura, sigarayı bırakamayanlar için klinik açacaklarını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerle karşılaştırıldığında bölgede pasif sigara içmeyi önleme çabaları için en düşük notu Japonya’ya vermişti.