Akademik

Tıp Fakültesi öğretim üyelerine ortak eğitim kursu

Tıp Fakültesi öğretim üyelerine ortak eğitim kursu

Tıp Fakültesi öğretim üyelerine ortak eğitim kursu

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Eğiticilerin Eğitimi ve Probleme Dayalı Öğretim Eğitimi Kursu” başladı.

23-27 Ağustos tarihleri arasında Karabük Üniversitesi Çiçekler Evi Konukevi’nde sürecek olan kursta, katılımcılara tıp eğitiminin gelişimi, öğretim yöntemleri, probleme dayalı öğrenme, eğitim araçları kullanımı, amaç ve hedefleri hazırlama, etkili sunum, iletişim becerileri, ölçme ve değerlendirme prensipleri ile beceri eğitimi başlıklarında uygulamalı eğitim verilecek.

Sürekli eğitim kurslarının düzenlenmesi eğitim için atılmış önemli bir adım

Programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, bu tip eğitimlerin Karabük Üniversitesi’nde uygulanmasının ve uygulamadaki iyileştirme ve uyarlamalar için sürekli eğitim kurslarının düzenlenmesinin eğitim için atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Başarının anahtarı, sürekli eğitim ile kendini dinamik tutan özverili bir kadrodan geçer

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin ise konuşmasında eğiticilerin eğitiminin oldukça önemli olduğunu vurgulayarak başarının anahtarının sürekli eğitim ile kendini dinamik tutan özverili bir kadrodan geçtiğinin altını çizdi. Dekan Prof. Dr. Şahin konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu eğitim ile tıp Fakültemizde başarısı kanıtlanmış, mezun hedeflerine ulaşılmasında yol gösterici, öğrenci merkezli, problem çözme odaklı eğitim yaklaşımı da öğretim üyelerimize kazandırılacak. Ayrıca PDÖ oturumlarının, öğrenen merkezli, küçük gruplarda, bilginin hazır verilmediği, bir problemin öğrenmeyi başlattığı, problemlere çözüm aranırken ekip çalışmasına ihtiyaç duyulan, eğiticilerin ise sadece yönlendirici olduğu, rehberlik yaptığı aktif öğrenme ortamları olduğunu tanımlayarak mezunlarımızın yenilikçi, rekabet gücü yüksek, açık fikirli, kendine güvenen, işini iyi ve verimli bir şekilde icra eden doktorlar olacaklardır.”